{{ section.name }} Support

Vi fandt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found


Din rejseguide til Sydkorea

south-korea-seoul-cherry-blossom-cover
Rikke Roed Laursen

Gå på opdagelse i skønne Sydkorea

Sydkorea er ikke altid på toppen af listen for rejsende til Asien og det er en skam. Hvis din jordomrejse går til Asien, skal du uden tvivl slå et smut forbi fascinerende Sydkorea. Landet summer af liv, smuk natur, shopping, historie, templer, strande, øer og lækker mad. 

Hvornår skal man rejse til Sydkorea?

Du finder det bedste vejr i Sydkorea mellem september og november og mellem april og juni. Hvis du kan lide festivaler kan du rejse til Sydkorea i april, maj og juni til Lantern Festival. Rejs ikke i juli og august hvis du vil undgå monsoon sæsonen.

Kultur og opførsel i Sydkorea

Der er store kulturforskelle mellem vestlige lande og Sydkorea. Vi giver dig nogle gode råd:

  • Giv hånden når du møder nogen og brug kun fornavnet hvis du har fået lov. 
  • Det er almindelig høflighed at tage skoene af, når du kommer indenfor. 
  • Det er ikke noget krav at give drikkepenge i Sydkorea, og det er almindeligt at prutte om prisen. 
  • Maden i Sydkorea er fantastisk - du skal lære at spise med pinde, for det er uhøfligt at spise med fingrene. Det er normalt at fylde naboens glas op fremfor dit eget.
  • Hvis du giver én noget, skal du bruge begge dine hænder.

 

Besøg Sydkoreas hovedstad Seoul

Seoul er en by der aldrig sover. Seoul har en fed city vibe, kunst, et fedt natteliv (karaoke og dansevenligt k-pop), lækker mad, templer og paladser. Udforsk Seoul inden du rejser videre rundt i Sydkorea - det er super nemt at bevæge sig rundt i Seoul med offentlig transport.

Det sydkoreanske køkken

Du skal smage Sydkoreas køkken. Tag denne liste med og smag følgende:

  • Bulgogi: BBQ bøf
  • Bimibap: ris med kød og grøntsager
  • Kimchi: krydrede og gærede grøntsager
  • Haemul pajeon: pandekager af fisk
  • Sundubu jjigae: tofu og grøntsager med masser af krydderier 
  • Dakbokkeumtang: krydret kylling
  • Japchae: glasnudler med grøntsager og kød
  • Bopki: karamel slikkepind
  • Hotteok: sød pandekage
  • Patbingsu: is med toppings

Kombiner disse måltider med flere glas soju (Korean Rice Liquor), en mek-ju (øl) fx. Hite, Cass eller et glas risvin. Husk at hold dit glas med to hænder!

NB: Man skal være 19 år for at drikke alkohol i Sydkorea. 

Besøg grænsen mellem Nord- og Sydkorea (DMZ)

Grænsen blev oprettet i 1953, da krigen mellem Nordkorea og Sydkorea "sluttede". Dette er den mest beskyttede grænse i verden og den er vanvittigt lang - hele 248 km lang og 4 km bred. Området har mere end 2 millioner landminer og mange, mange soldater. Eftersom der ikke har været mennesker i mange år, er der på naturlig vis kommet dyr til området såsom siberiske tigere, amur leoparder og mange andre dyr og planter. Du kan besøge grænsen og komme ind i det blå hus til venstre (se billedet forneden), som fungerer som mødested de få gange Nordkorea og Sydkorea mødes.

Lær om Sydkoreas spændende historie

Besøg Gyeongju, Sydkoreas gamle hovedstad og nævnt på UNESCO World Heritage Site. Udforsk Silla dynastiet med gamle tempel ruiner, smukke pagodas (tårne), royale grave, landsbyer og intakte statuer. Havnen i byen Busan byder på hygge og flotte strande, gamle landsbyer og den største Buddha statue i Sydkorea.

Lyt til genial K-Pop

Vi kender allesammen "Gangnam Style", som handler om et område i Seoul. Engang var Gangnam næsten dødt, men siden OL blev afholdt i Seoul i 1988 er området vokset. Tag ud at fest i Apgujeong og Cheongdam for at opleve K-Pop på nært hold. De populære girl- og boybands indenfor K-Pop har et pænt, poleret image og agerer som forbilleder for rigtig mange unge i Sydkorea.

Rejs til Jeju Island

Besøg den største ø i Sydkorea - Jeju. Det er nemt at rejse til Jeju med fly fra Seoul og du kan udforske den vulkanske ø på få dage. Strandene Hyeopjae og Geumneung, den vulkanske ø Biyangdo og Hallim park skal besøges på Jeju Island. Øen er også meget kendt for sin te produktion.

Kystlinierne er ubeskriveligt smukke. Se den særlige Jusangjeolli Kløft på Jungmun Daepo kysten og Oedolgae. Eftersom Jeju Island er en vulkanø, kan du besøge krateret Seongsang Ilchulbong, der er 182 meter højt, og som blomstrer smukt om foråret.

Hvis du kan lide at trekke, er der mulighed for det på Mount Hallasan i midten af Jeju Island. Der er forskellige treks af forskellige dages varighed. Om foråret kan du trekke mellem smukke, blomstrende lyserøde azalea træer.

alt

Design din egen rejse

Vil du skræddersy din egen store rejse? Sådan gør du:

  1. Sammensæt din drømmerejse
  2. Vi researcher mulighederne for at sammensætte din drømmerute til den bedst mulige pris
  3. Du får personlig rådgivning fra en af vores rejsekonsulenter

Vi sørger for at din rejse matcher dine drømme, og hjælper dig med at få mest muligt ud af dit budget - og så giver dig naturligvis vores bedste rejsetips. Al vores rådgivning er i øvrigt gratis!

Lav din egen rejse

Din browser er forældet. Du kan opdatere til en nyere version her

Hov! Den side, du søgte, er ikke tilgængelig. Vi håber, at du finder det, du søger.