{{ section.name }} Support

Vi fandt {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} og {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} for '{{ searchTerm }}'

0 Results found

På denne tur besøger I nogle af de vigtigste steder forbundet med 2. Verdenskrig i Prag. I vil høre om de allieredes svigt i 1938, de tjekkiske piloters heroiske kamp i Royal Air Force, Theresienstadt, Sir Nicholas Winton som reddede 669 jødiske børn fra Nazisterne, de sidste intense dage af besættelsen og Den røde hærs indtog i Prag. Sidst, men ikke mindst, vil I også høre om de modige tjekkiske faldskærmsjægere, som fløj ind fra England for at udføre et attentat imod den berygtede og farlige SS-obergruppenführer Reinhard Heydrich.
Sammen med en dansktalende guide starter I med at besøge Skt. Cyril og Methodios kirken inkl. museet. I krypten under denne kirke skjulte de 7 tjekkiske faldskærmsjægere sig efter attentatet imod Reinhard Heydrich. Natten mellem 18. og 19. juni 1942 forsvarede de sig imod flere hundrede SS-soldater i flere timer. Attentatet og den forfærdelige hævn fra Nazisterne er en af allervigtigste begivenheder under 2. Verdenskrig i Tjekkoslovakiet. Krypten er i dag et nationalt mindesmærke.
Derefter bevæger I jer til det jødiske kvarter, og I vil her høre mere om Theresienstadt og Hitlers uhyggelige planer for Tjekkoslovakiet, som faktisk i sidste endte med at skåne synagogerne i Prag.
I forsætter turen med at se på bygninger og steder, som vidner om de voldsomme kampe der foregik i begyndelsen af maj 1945 under opstanden imod besættelsesmagten. Op imod 30.000 tjekkere deltog i kampene og der var store tab på begge sider. Befrielsen kom den 9. maj og de sidste kampe fandt sted den 11. maj 1945.
Denne spændende tur varer ca. 2,5-3 timer, og der er indlagt en mindre pause undervejs. Turen slutter i centrum af Prag.

Din browser er forældet. Du kan opdatere til en nyere version her

Hov! Den side, du søgte, er ikke tilgængelig. Vi håber, at du finder det, du søger.